Belföld

Máris egyetért valamiben a leendő ellenzék!

A Jobbik szerint is szükség van zöld tárcára. Hétfőn az MSZP és az LMP is sérelmezte, hogy nem lesz környezetvédelmi minisztérium.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal veszi tudomásul, hogy a környezetvédelem nem kap önálló minisztériumot az újonnan felálló kormányban – mondta Hegedűs Tamás, a Jobbik kijelölt frakcióvezető-helyettese kedden.

A politikus a Környezetvédelmi Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az elmúlt húsz évet a környezetvédelem területén is rengeteg hiba jellemezte, de a minisztériumi státusz biztosításával legalább kifejeződött a környezet- és a természetvédelem fontossága.

A következő kabinet által tervezett Vidékfejlesztési Minisztériumban ráadásul nem érvényesülhetnek az európai uniós és a nemzetközi elvárásokban megfogalmazott zöldpolitikai alapelvek sem – értékelte.

A Jobbik mellett az MSZP és az LMP is kifogásolja, hogy a nemsokára felállítandó minisztériumok sorából, a tervek szerint, kimarad a környezetvédelemért felelős tárca. Annak feladatait a már említett Vidékfejlesztési Minisztréium veszi át, amelyet Fazekas Sándor fog vezetni.

Ajánlott link:

Illés Zoltán zöld államtitkár lesz (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik