Belföld

Házkutatás Hagyó ügyvédjénél?

A rendőrség csak a vizsgálatot erősítette meg, a céget nem nevezte nevén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói házkutatást tartottak a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Irodában – adta hírül a Magyar Nemzet. A lap szerint a nyomozók reggel érkeztek és a gyanús fővárosi ügyekben érintett szerződéseket kerestek.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője csak annyit erősített meg, hogy jelenleg is vizsgálódnak egy budapesti ügyvédi irodában. A Magyar Nemzet által Hagyó Miklós „házi ügyvédi irodájának” titulált HDL a BKV-nak és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek is dolgozott, és 2007 óta mintegy 230 millió forintért kapott megbízásokat fővárosi cégektől.

Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója tanúként korábban azt állította, hogy Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és a főpolgármester volt tanácsadója, Mesterházy Ernő szabták meg, kikkel kössenek szerződést, milyen közbeszerzési eljárást írjanak ki, mely ügyvédi irodákat bízzák meg. Hagyó azt a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Irodát „ajánlotta”, amelyik Hagyó privát cégének, a Wirtass Kft.-nek is a jogi képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik