Belföld

Eladó a Hírszerző

Az online lap a profilváltás mellett dönt: gazdaságpolitikai-elemző irányba indul el.

A portál iránt féltucatnyi befektető érdeklődik, a tárgyalások jelenleg is folynak, az eddigi kiadó, a Hírszerző 2005 Kft. minden munkatársának felmondott – erősítette meg Gavra Gábor főszerkesztő. Hozzáfűzte: a kft. május végéig adja ki a Hírszerzőt. A tárgyalásokat most arról folytatják, hogy utána ki és milyen formában vigye tovább a portált.

Szabados Krisztián, a Hírszerzőt is tulajdonló Political Capital tanácsadó cég vezérigazgatója, a Capital Group tulajdonosa az eladás tervéről annyit mondott: tavaly október óta tárgyalt a Ringier lapkiadó vállalattal, ám a Ringier és az Axel Springer összeolvadási folyamata miatt ezek a tárgyalások félbeszakadtak. Eddig két komoly ajánlatot kapott, és továbbiakat vár. Az ajánlattevőkről nem közölt részleteket.

Ha az ajánlatok egyikéből sem születik üzlet, akkor az online lap a profilváltás mellett dönt, mégpedig gazdaságpolitikai-elemző irányba indul el, mivel a cég fontosnak tartja gazdasági hírek szolgáltatását. Ebben az esetben a szerkesztőség profilja átalakul, és gazdasági újságírókat vesznek fel – mondta a vezérigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik