Belföld

57 milliót követel az agyonvert tanár családja

A tettesektől kérnek kártérítést Szögi Lajos hozzátartozói. Szerdán indul a per.

Szerdán kezdődik a 2006-ban agyonvert tiszavasvári tanár, Szögi Lajos családjának kártérítési pere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.

A kártérítési pert a Debreceni Ítélőtábla által elítélt nyolc vádlott ellen indította a család. A meghalt Szögi Lajos három gyermeke, felesége, a szülei, illetve a nagymamája március 1-jén nyújtott be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságra keresetlevelet. A család hét tagja összesen 57 millió forint nem vagyoni kártérítést, és az autójukban okozott kár megfizetését követeli. A per szerdán reggel kezdődik.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, a gyermekei szeme láttára verték agyon, mert a gépkocsija előtt egy kislány átszaladt és az árok szélén elesett. A tanár megállt, hogy meggyőződjön arról, hogy a gyerek sértetlen-e. A vélt baleset miatt összesereglő hozzátartozók kirángatták a középkorú férfit az autójából és agyonverték.

A bűncselekmény nyolc vádlottját különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el a bíróság. Közülük hárman életfogytig tartó fegyházbüntetést, a többiek 10-17 év fegyház, illetve börtönbüntetést kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik