Belföld

Lendvai nem akar az országgyűlés alelnöke lenni

Júniusban pártelnöki tisztségétől is megválik.

Lendvai Ildikó, azt követően, hogy megválik az MSZP-ben betöltött pártelnöki tisztségétől, nem kíván sem a frakcióvezetésben, sem az Országgyűlés vezetésében tisztséget betölteni. Erről az MSZP elnöke nyilatkozott hétfőn az MTI-nek.

Lendvai Ildikó aláhúzta: nem pályázik az MSZP-nek járó parlamenti alelnöki posztra, mert úgy érzi, nem lenne elegáns megoldás, ha az MSZP vezetői posztjától megválva “átülne” a szocialistáknak járó legmagasabb közjogi tisztségbe. A parlamenti munkában és a politikában természetesen részt kívánok venni a jövőben – fűzte hozzá.

Lendvai Ildikó elmondta, hogy hétfői ülésén az MSZP parlamenti képviselőcsoportja frakcióvezetőt választ, erre a tisztségre Mesterházy Attilát javasolja az elnökség. A leköszönő pártelnök hozzátette, hogy a frakció jövő hétfőn dönt a frakcióvezető-helyettesek személyéről, valamint a parlamenti alelnöki és az országgyűlési jegyzői posztra javasolt személyekről.

Az 59 fős MSZP-frakció hétfői alakuló ülésén a tervek szerint megválasztja vezetőjét és dönt a szervezeti és működési szabályzatáról is. Lendvai Ildikó az MSZP június eleji kongresszusáig marad a párt elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik