Belföld

Plakátból is megárt a sok – mit mondanak a pártok?

Május 25-éig kell takarítani a pártoknak. Utánajártunk: ki, hogyan készül a munkára?
Kapcsolódó cikkek

Rövid választ adott a Hír24 kérdésére a Fidesz sajtófőnöke. Havasi Bertalan közölte: minden a hatályos törvényeknek megfelelően fog történni.

Az MSZP másra ruházza a feladatot. Sajtóosztálya azt állítja: a plakátok eltávolítása a hirdetési felületekről a médiatulajdonos, illetve a kijelölt helyekről az önkormányzatok dolga.

Aktivistákból és jelöltekből szervez csapatot a hirdetések leszedésére az LMP, a tényleges munka jövő héten kezdődik el – téjékoztatott minket Bognár Dávid sajtószóvivő.

A Jobbik a „rend pártja” kifejezéshez hűen fontosnak tartja, hogy május 25-ig begyűjtse plakátjait – fogalmazott Duró Dóra szóvivő. Állítása szerint a helyi kampányfőnökök által koordinált és hierarchikusan megszervezett munka már az első fordulót követően megindult azokban a körzetekben, ahol nem volt újabb választási kör. A hirdetések leszedésben szimpatizánsok, Jobbik-tagok, gárdisták, de legfőképp azok vesznek részt, akik kitették azokat.

Az MDF-nél szintúgy a ragasztók tépik le a plakátokat a helyi szervezetek vezetőinek iránymutatásával.

A Jobbik és az LMP jelezte: a felgyülemlett papírszemetet szelektíven gyűjtik majd össze. Az MSZP és az MDF közölte: plakátjaikat megsemmisítik az előírásoknak megfelelően.

Kérdéseinket feltettük a Civil Mozgalomnak is, ahonnan azt a választ kaptuk: biztosan összekeverjük őket valakivel, mert nekik bizony nincsen plakátjuk. Ezt cáfolja, hogy többen is látni véltek CM-hirdetéseket kifüggesztve a Mester utcai irodájuk környékén, illetve honlapjukon is elérhető egy hivatalos plakátterv.

Vissza az előző oldalra >>>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik