Belföld

Pártjának udvarol Vona a frakció éléről

Nem akarja, hogy elhanyagolódjon a Jobbik és a szervezet képviselőcsoportja közti kapcsolat.

Nem akar elszakadni pártjától a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja, ezért vállalta el a frakcióvezetői tisztet – írja Vona Gábor pártelnök Facebook oldalán. Véleménye szerint pártjának olyan minőségi ugrást jelent a parlamenti munka, hogy mindenképpen el kell kerülniük más pártok hibáját, nevezetesen azt, hogy elhanyagolódjon a frakció és a szervezet közötti kapcsolat.

„Nálunk értelmetlen lesz az a kérdés, hogy a pártnak van-e frakciócsoportja vagy a frakciónak van pártja. A szavazóknak van pártja és frakciója is” – fogalmaz Vona.

Szüksége is lesz a Jobbiknak arra, hogy megmaradjon a párt és a frakció közti jó kapcsolat, mert – mint azt korábban írtuk – a választásokon a legjobban szereplő jelöltek közül többen is kívül rekedtek a parlamenten, azokon a területeken, ahol a Jobbiknak a legerősebb a támogatói bázisa.

A párt szóvivője, Dúró Dóra nemrég azt nyilatkozta a Hír24-nek: senkit sem léptetnek vissza országos listájukról másik jelölt javára. A frakció megalakításával ez a kijelentés gyakorlatilag végleges döntéssé szilárdult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik