Belföld

A szocialisták szerint a Fidesz rászedte a nyugdíjasokat

Budai Bernadett szerint minden hazugság ellenére bevezetésre kerül a Fidesz által végig tagadott svéd nyugdíjmodell.

Az MSZP tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz és a KDNP mégis bevezeti a svéd modellt a nyugdíjrendszerben, ami azt is jelenti, hogy “Magyarországot sajnos ebben a témában is rászedték”. Budai Bernadett annak kapcsán nyilatkozott erről, hogy Harrach Péter, a KDNP alelnöke azt mondta: a KDNP fenntartja korábbi javaslatait a családi adózásról, a nyugdíjrendszerről, a családok csődvédelméről és a szabad vasárnapról.

Budai Bernadett szerint ez rossz hír a nyugdíjasoknak, mert emelkedő nyugdíjkorhatárt, reálértékét tekintve is csökkenő nyugdíjakat és szűkülő ellátási formákat jelent nekik. – Rossz hír ez a szavazóknak is, mert újabb hazugság lepleződött le, de már túl későn, a szavazóurnáktól való távozás után – tette hozzá.

Az MSZP szóvivője úgy véli: hiába tagadta a teljes fideszes vezérkar, hiába írt nyugtató hangú levelet Schmitt Pál mintegy 1,6 millió nyugdíjas háztartásba, hiába tartott a jobboldali párt nap, mint nap sajtótájékoztatót, eljött az igazság pillanata: Harrach Péter bevallotta, hogy minden hazugság ellenére bevezetésre kerül a Fidesz által végig tagadott és elhazudott svéd nyugdíjmodell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik