Belföld

Schiffer: “Az LMP kész lesz együttműködni”

Az LMP elnöke gratulált a Fidesznek és megköszönte a 13 állva maradt jelöltnek a helytállást – írja a Policity tudósítója. Úgy gondolja, politikájuk helyes volt, választóik legnagyobb számban ugyanis újra elmentek szavazni.

Schiffer András fontosnak tartja, hogy ebben a pillanatban Magyarországon egy ökopolitikai párt is bejutott a parlamentbe a magyar történelemben először. Az igazi forradalom akkor történt meg Magyarországon, amikor az elmúlt két évben fiatalok egy csoportja pártpolitikai tapasztalat és előélet nélkül kezdtek el, s tanultak meg politizálni, ráadásul eközben meg is szerették azt. A parlamentben elveikhez továbbra is hűek szeretnének maradni.

Az elmúlt két hétben ízelítőt kaptak abból, hová süllyedt a magyar politika, ugyanis a két legnagyobb párt előszeretettel élt vissza az LMP nevével, de ez egyben azt is jelenti, hogy igen népszerűek lettek. A kampánynak azonban vége, itt az idő, hogy véget érjen a ’háború’. „Nem lövészárok politikát szeretnénk folytatni. Azért is megyünk az országgyűlésbe, hogy egy kicsit, és talán nem is annyira kicsit hozzátegyünk ahhoz, hogy a politikai stílus megváltozzon.”

A kétharmados Fidesz-többség egy rendkívüli helyzet, az elmúlt nyolc év katasztrofális politizálásának eredménye. Egyben aggodalomra is ad okot, mivel a kormánypárt nem nyilatkozott arról, mik a tervei, mit kíván kezdeni a hatalmas felelősséggel.

Az LMP kész lesz együttműködni a demokratikus ellenzéki párttal, valamint a kormánypárttal is. „Nem engedünk a 89-ből. Továbbra is fontos az emberi méltóság, a magánszféra tisztelete, a politikai sokszínűség.”

Schiffer beszédében elmondta, itt az idő, hogy belássuk, van élet a kétharmadon túl. Kíváncsian várják, mit kezd végre a magyar politikai elit azokkal a honfitársakkal, akiknek a lakhatási került veszélybe, valamit azokkal, akik az elmúlt években kívül rekedtek a munka világán, felismeri-e a felelősséget a jövő generáció életminősége iránt. Ők ezekkel a kérdésekkel szeretnének hangsúlyosan foglalkozni. A végén hozzátette; lehet más a politika, lehet más az ellenzéki politika is. Ezután bemutatta a leendő frakciót és a 13 jelöltet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik