MTA
Belföld

Vizsgálják az MTA rákkeltő ajándékát

Fegyelmi eljárás indul az MTA Növényvédelmi Kutatóintézetének igazgatója ellen egy rákkeltő anyagot tartalmazó ajándék miatt.

Fegyelmi vizsgálatot indít egy rákkeltő anyagot tartalmazó ajándékba adott termék miatt Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke jövő héten hétfőn Barna Balázs, az akadémia Növényvédelmi Kutatóintézete igazgatója ellen.

Torda Júlia, az MTA kommunikációs vezetője szombaton ezt annak kapcsán közölte, hogy Levegő Munkacsoport pénteken jelentette be: a forgalomból már kivont diklórfosz rovarirtó hatóanyagot tartalmazott az a molyirtó csík, amelyet ajándékba kaptak a vásárlók, amikor megvették a Csalomon rovarcsapda elnevezésű terméket, az ajándékterméket az MTA Növényvédelmi Kutatóintézete biztosította.

Az MTA kommunikációs vezetője azt írta: Pálinkás József az első munkanapon megindítja a fegyelmi vizsgálatot, miután tudomására jutott, hogy a növényvédelmi kutatóintézet egy Magyarországon és az Európai Unióban is betiltott rovarirtó hatóanyagot forgalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik