Belföld

Menesztik Fricz Tamást

Az intézet nemzetközi színvonalú tudományos kutatásokat szeretne végezni.

Körösényi András az MTA Politikatudományi Intézetének frissen kinevezett vezetője annyit mondott: szeretné megújítani az intézetet, nemzetközi színvonalon álló tudományos kutatásokat állítva a középpontba. Ennek megfelelően az intézeti kutatók munkájában a tudományos kutatásoknak kell prioritást adni, nem az akadémiai tudományosságtól távol álló közéleti-politikai esszéknek, publicisztikának és napi politikai elemzéseknek. A közvélemény számára persze fontosak az utóbbiak, de erre rendelkezésükre állnak az elemző és think tank intézetek – fogalmazott az intézetvezető.

Körösényi szeretné az eddig széttöredezett, prioritások nélküli kutatásokat fontossági sorrendbe állítani. Így például az intézet ismét foglalkozni fog pártpreferencia-kutatással, értékkutatással, a demokratikusan választott kormányok elszámoltathatóságával; például azzal, hogy mennyiben befolyásolják a kormányzati politikát a szavazói preferenciák és a választási ígéretek.

Fricz Tamás a Magyar Nemzetben vezetett cikksorozatot Következmények nélküli ország címmel, s ilyen címmel könyve is megjelent. Fricz 2009-ben megalapította a kormányellenes tüntetéseket szervező Civil Összefogás Fórumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik