Belföld

Kokó mégsem lesz Orbán kezdőcsapatában?

Inkább Balogh Gábor világbajnok öttusázó lehet a befutó.

Noha Orbán Viktor rendre cáfolja, hogy létezne ilyen névsor az atv.hu szerint csaknem teljesen megállja a helyét a Népszabadság minapi listája a leendő kormánytagokról. A Fidesz elnöke – két vezető pártpolitikus szerint – minden posztra két nevet versenyeztet.

Mint korábban megírtuk, hivatalosan hétfőn tudunk többet Orbán miniszterjelöltjeiről, de az már sejthető, hogy több poszt sorsa eldőlt. A kormányfő gazdaságügyi helyettesének Varga Mihályt, humánpolitikai helyettesének Semjén Zsolt KDNP-elnököt kérték fel.

Az atv.hu úgy tudja, hogy Schmitt Pál Brüsszelben marad, Kövér László házelnöki kinevezése viszont több mint valószínű. Az új kormány több pénzt áldozna a sport fejlesztésére, ez pedig az államtitkári poszt születését eredményezheti.

Állítólag szóba került Kovács István Kokó olimpiai és világbajnok ökölvívó is, de nem kizárt, hogy a Fidesz sportpolitikájához komoly háttérmunkát végző világbajnok öttusázó Balogh Gábor lesz a befutó.

Csupán közvetve kapcsolódik a kormányalakításhoz, de változás lesz az ORFK élén is: a sajtóban már megjelent, és az atv.hu-nak is megerősítették, hogy az új rendőrkapitány valószínűleg Hatala József lesz. Hatala József négy éve távozott az Országos Rendőr-főkapitányságtól és, a rendőrségnél közbiztonsági főigazgató volt. A vezérőrnagy üzleti viszonyban áll Pintér Sándorral, a belügyminisztérium várományosával is.

Íme a Fidesz-kormány várható kezdőcsapata (atv.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik