Belföld

Választás rendje elleni bűncselekmény Kiskunhalason

Az MSZP képviselőjelöltje szerint szórólapjának állítása megfelel a valóságnak.

Az MSZP logójával és Szabó Károly szocialista képviselőjelölt aláírásával ellátott szórólap készítője azt állítja, hogy Lukács László, Bács-Kiskun megye 8-as választókerületének fideszes képviselőjelöltje már országgyűlési képviselőnek tekinthető, ezért ne szavazzon rá senki. A rendőrség a Fidesz képviselőjének feljelentése alapján nyomoz, a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Szabó Károlyt elismerte, hogy ők készítették és juttatták el a postaládákba a szórólapokat, de azon a valóságot állították, mert a Fidesz-KDNP jelöltje a megyei listán már mandátumot szerzett.

Bács-Kiskun megyében csak a Kiskunhalas központú választókerületében lesz második forduló, ahol azonban az egyéni mandátum elnyeréséért folyik majd a küzdelem. Az országgyűlési választások első fordulójában a szavazatok 49,04 százalékát kapta meg Lukács László, a város alpolgármestere, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje. Második helyen a Jobbik jelöltje, Vizi István végzett a szavazatok 20,44 százalékával, míg a harmadik Szabó Károly, az MSZP képviselőjelöltje lett a szavazatok 17,5 százalékával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik