Belföld

Orbán ismét lecseréli magát?

A 2. forduló után formálisan lemond a pártelnökségről.

Az RTL Klub információi szerint a választások második fordulója után új elnöke lehet a Fidesznek, mert Orbán Viktor – csakúgy, mint 2000-ben – lemond. A pártelnöki posztra Pokorni Zoltán és Kövér László esélyes.

Az első Fidesz-kormány idején egyébként Kövér László és Pokorni Zoltán is volt már a párt elnöke. Orbán Viktor lemondása dacára – információink szerint – ahogy akkor, most is ő maradna a párt legerősebb embere, az irányítást valójában nem engedné ki kezéből.

A Fidesz erőviszonyait jól ismerő forrásaink szerint komoly esélye a pártelnökségre inkább Kövér Lászlónak van. A választmányi elnök és Orbán Viktor szoros kapcsolata a kezdetektől az egész Fideszt meghatározza.

Az RTL Klub birtokába került “lehetséges lista” szerint Varga Mihály Fidesz-alelnök és Semjén Zsolt KDNP-frakcióvezető mellett miniszterelnök-helyettes lehet Navracsics Tibor. Helyette Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester lehet a Fidesz frakcióvezetője.

A személyi hírekhez kapcsolódik, hogy a Népszabadság szerint megszűnhet a pénzügyi tárca önállósága, és csak a költségvetési ügyek maradnak a lecsupaszított intézménynél, amelyet a Fidesz-kormány volt közigazgatási államtitkára, Naszvadi György vezethet.

Ő referálna a gazdasági csúcsminisztérium irányítójának az állam pénzügyeiről. A miniszteri posztra továbbra is Matolcsy Györgyöt tartják a legesélyesebbnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik