Belföld

Felrobbantották a győri kekszgyár kéményét

Bontják a már üresen álló épületet.

Az egykori kekszgyár épületének leglátványosabb bontási munkálata zajlott kedden délelőtt Győrben. Az épület kéményét robbantották fel, több tucat nézelődő előtt. Az épületben sokáig a Győri Keksz Kft. termékeit gyártották, itt készült például a híres vaníliás karikát.

A több mint 100 éves, egykori legendás Koestlin-gyár, majd Győri Keksz és Ostyagyár, később Győri Keksz Kft. az évek alatt többször tulajdonost váltott, tevékenysége sokáig a francia Danone cégcsoport alá tartozott. Az egykor 400 embert foglalkoztató cég az évek alatt egyre jobban elsorvadt, tavaly óta az épület üresen áll, mert ezeket a termékeket már nem Győrben, hanem főleg Szlovákiában és Lengyelországban gyártják. Egyedül a negro cukor gyártása maradt a városban, az ipari parkban.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az ingatlan jelenlegi tulajdonosai, két győri vállalkozó keresik a hasznosítás lehetőségeit. Az önkormányzat az ehhez szükséges rendezési tervet már módosította – tájékoztatott Németh Zoltán, Győr alpolgármestere.

Ajánlott link:

Videók a robbantásról (kisalfold.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik