Belföld

Visszakerülhet a dutyiba Leinemann

Ügyvédje szerint nem vehetik újra őrizetbe a ScienNet egykori vezetőjét.

Az ügyészség kezdeményezte Leinemann Zsolt, a ScienNet-ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását – közölte az MTI-vel a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn.

Skoda Gabriella hozzátette: a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítése, továbbá a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérték a bíróságtól a kényszerintézkedés elrendelését.

Leinemann Zsolt indulási és ezzel együtt mentelmi jogot szerzett a 2010-es országgyűlési választásokon. Ügyvédje a múlt héten közölte az MTI-vel, hogy álláspontja szerint ügyfelét nem vehetik újra őrizetbe. Futó Barnabás ezt azzal indokolta, hogy a büntetőeljárási törvény kimondja: “ugyanazon bűncselekmény miatt – ha a körülmények nem változtak – az őrizetbe vétel újra nem rendelhető el”. Hozzátette: a körülmények nem változtak, mivel ez idő alatt – épp a mentelmi jogra tekintettel – védencével szemben nem folytathatták az eljárást.

A ScienNet nevű, Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenységével összefüggésben adócsalás és sikkasztás miatt folyik eljárás.

Frissítünk!

2019 februárjában Leinemann Zsolt ügyvédje arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy a Fővárosi Főügyészség a 2017. december 22-én Leinemann Zsolttal szemben a büntetőeljárást megszüntette, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik