Belföld

Ismét nevet vált az MSZP?

Lendvai maga helyett Mesterházyt ajánlaná pártelnöknek.

Már a választások második fordulója után lemond Lendvai Ildikó, a teljes tisztújítás a jelenlegi forgatókönyv szerint az önkormányzati választások után várható – írja a Népszabadság. A lap szerint a pártmegújulás új nevet és logót is hozhat.

Abban már egyfajta egyezség született, hogy a második forduló után Lendvai Ildikó, aki maga helyett Mesterházy Attila kormányfőjelöltet ajánlja majd a párt élére. Mesterházy megőrizné a frakcióvezetői posztot is.

A Népszabadság bennfentes forrásai azt állítják: a következő időszakban Gyurcsány Ferenc – bár arról beszélt, hogy aktívabb szerepet szán magának májustól – még inkább háttérben marad, bár más újságok korábban azt sem zárták ki, hogy új pártot alapít.

Hét nap, hét sajtótájékoztató a demokráciáért, a teljhatalom ellen – ez az MSZP kommunikációs stratégiája a második fordulóig hátralévő utolsó héten. Az „állva maradt” ötvenhét körzetben az MSZP minden „szabad demokratát, magyar demokratát, szociáldemokratát” arra buzdít, hogy jelöltjeit támogassa a Fidesz kétharmadának megakadályozásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik