Belföld

Választási csalást emleget a Jobbik Ózdon

A párt egyik embere szerint röviditalt és sört, illetve étkezési jegyet ígértek annak, aki a Fideszre szavaz.

A Jobbik szerint választási csalás történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózd térségében: a Fidesz különböző juttatások fejében jutott szavazatokhoz, és ezt egy, az internetre is felkerült videó bizonyítja. A Jobbik képviselőjelöltje feljelentést tett az ügyben – közölte párt ózdi jelöltjének kampányfőnöke.

A videofelvétel szerint – amelyen egy arcát kitakaró férfival beszélget egy riporter, a mikrofonon ugyanakkor nem látszik a tévécsatorna emblémája – egy röviditalt és sört, illetve étkezési jegyet ígértek annak, aki a Fideszre szavaz.

Janiczak Dávid, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 5-ös számú választókerülete képviselőjelöltjének kampányfőnöke azt közölte, hogy a felvétel alapján feljelentést tettek a rendőrségen.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta, a választás, a népszavazás, és a népi kezdeményezés rendje megsértése elleni bűncselekmény miatt érkezett feljelentés az ózdi rendőrkapitányságra. Azt ugyanakkor nem közölte, hogy melyik párt és ki ellen tette meg a feljelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik