Belföld

Schmitt szerint kiforgatták a szavait

Az, hogy Orbán hazahívja a parlament elnökének és készül is a posztra, nem jelenti azt, hogy övé lesz a tisztség.

A Magyar Távirati Iroda “teljes mértékben kiforgatta szavaimat” – olvasható Schmitt Pál az MTI-hez csütörtökön este eljuttatott közleményében, amelyet a “Schmitt Pál parlamenti elnöki posztra készül” című MTI-tudósításra reagálva adott közre.

“Én ugyanis azt mondtam, hogy ha felkérést kapok a parlament elnöki tisztségének ellátására, akkor azt a felkérést tisztelettel elfogadom, és legjobb tudásom szerint fogom végezni munkámat. Ugyanakkor a személyi döntések és kinevezések ideje még nem jött el, azoknak a választás második fordulója után lesz itt az idejük” – áll a Schmitt Pál által jegyzett tájékoztatásban.

A salgótarjáni beszélgetés az MTI által rögzített hanganyagának szó szerinti leirata a következő:

“MTI: A hírek szerint alelnök úr lesz a köztársasági elnök. Gondolom, erről nem a Hírkeresőn értesült, tehát milyen, mennyire konkrét ez az információ?

Schmitt Pál: A híreket én is láttam, ezt még egy embertől nem hallottam, ebben biztos voltam, Orbán Viktor. Ő engem hazahív, hogy készüljek arra, hogy a parlament elnöke leszek, így is készülök, tanulmányokat folytatok, konzultálok. Úgy érzem, hogy ha azt bízza rám a sors, akkor az lesz.(…)Ezt senki hivatalosan nem mondta, ezt valaki elkezdte mondani, mi most egyelőre nem posztokat osztunk, talán ezért is van a sok-sok találgatás. Megvárjuk, míg az utolsó szavazatot is leadják az országban. Akkor látjuk, hogy hogyan állunk…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik