Belföld

Ma temetik Daróczi Dávidot

A volt kormányszóvivőt a kormány saját halottjának tekinti.

Görög katolikus szertartás szerint, a roma temetkezési hagyományokat figyelembe véve vesznek végső búcsút ma Daróczi Dávidtól a Csepeli Köztemetőben. A volt kormányszóvivőt a kormány saját halottjának tekinti.

Lapértesülések szerint különleges biztonsági intézkedések lesznek a temetésen, amelyen védett személyek is lesznek. A gyászszertartás nyilvános lesz, de a búcsúztatás egyes részein csak a közeli rokonok vehetnek részt. A temetésen beszédet mond Gyurcsány Ferenc, aki korábban azt mondta, letaglózta volt szóvivője és barátja halála.

Tegnap este több százan virrasztottak a tragikus körülmények között elhunyt Daróczi Dávidra emlékezve az Országos Cigány Önkormányzat Dohány utcai székházában, amely az elhunyt volt kormányszóvivő édesapja, Choli Daróczi József író, költő munkahelye is. Daróczi Dávid nagymérető fotója előtti gyertyagyújtással, virágcsokrokkal, roma szokás szerint emlékeztek roma politikusok, közéleti személyiségek, barátok, kollégák és családtagok.

Daróczi Dávid édesapja magánnyomozókat fogadott, mert úgy véli: egyre több a kétely fia öngyilkosságát illetően. Azt kérte, térképezzék fel fia baráti körét, világítsák át cégét, a vállalkozásokat, amelyekben dolgozott.

Daróczi Dávid április 2-án éjjel egy budapesti, Andrássy úti lakásban vetett véget életének. Halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be. Ezt megelőzően több lapnál és televíziónál is dolgozott újságíróként, szerkesztőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik