LMP: Senkivel nem tárgyalunk együttműködésről

A Lehet Más a Politika (LMP) senkivel sem tárgyal az országgyűlési választások második fordulójában való együttműködésről és sehol nem lépteti vissza a jelöltjeit.
Kapcsolódó cikkek

Meszerics Tamás, a párt országos választmányának titkára kijelentette: nincs ráhatásuk arra, hogy az MSZP mit tesz a saját jelöltjeivel, “azonban a szocialista párt semmiféle ellentételezésre nem számíthat a visszalépések miatt”.

A választmányi titkár hozzátette, őket is nyugtalanítja a lehetőség, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez, de véleményük szerint ezért a felelősség azokat terheli, akiknek “a nyolcévi kormányzása a magyar társadalom elsöprő elutasítottságát hozta magával”.

Megjegyezte azt is, hogy a visszalépések alkalmatlanok a Fidesz kétharmados többségének megakadályozására, ezért azokat kommunikációs lépéseknek tartják, amelyek célja, hogy az LMP-re hárítsák a felelősséget a kialakult helyzetért.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden jelentette be: a szocialista párt egyoldalú gesztusként visszalépteti négy fővárosi képviselőjelöltjét. Mint mondta: amit tesznek nem az MSZP vagy az LMP érdekében teszik, hanem a demokrácia érdekében és Orbán Viktor Fidesz-elnök túlhatalma ellenében.