Belföld

Kormányzati vizsgálatot kérnek a Malév-pilóták

Az elmúlt évek visszáságainak feltárását, és a valódi felelősök megnevezését követelik.

A kormánytól kér vizsgálatot és az Állami Számvevőszékhez fordul a Malév pilótáit tömörítő Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete – ismertette Ferenczi Zsolt, a Hunalpa szóvivője a kedden megtartott közgyűlés döntését sajtótájékoztatón.

Kérdésekre sem derült ki azonban, hogy pontosan mire irányulhatna a kormányzati vizsgálat, és mit várnak a számvevőktől. Annyi hangzott el, hogy az elmúlt évek visszáságainak feltárását, és a valódi felelősök megnevezését követelik. A szóvivő közlése szerint a kormányzati vizsgálat feltételének teljesülése után “a Malév pilótái továbbra is készen állnak minden ésszerű kompromisszum meghozatalára, a Malév megmentése és emelkedő pályára állítása érdekében”.

Arra a kérdésre, hogy miért kell új vizsgálat, hiszen tavaly már független szakértővel megkezdődött a társaság átvilágítása, a szóvivő azt felelte, hogy a menedzsmenttől független vizsgálatot akarnak.

A tavaly megkezdett átvilágítás egyik eredményét éppen a napokban tette közzé a Malév: a vezérigazgató feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) korábbi szerződések miatt. A társaság számára hátrányos feltételeket tartalmazó szerződések felülvizsgálatától már az idén költségmegtakarítást remél a társaság.

A Hunalpa szóvivője közölte: a pilóták szervezete felháborítónak tartja, hogy “a menedzsment elhibázott döntései, rossz üzletpolitikája, az átfogó koncepció hiánya által okozott milliárdos károkat a munkavállalók terheinek további növelésével kívánják orvosolni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik