Belföld

Melyik gyümölcs neve kampánycsensértő?

A kerületi választási bizottság, elutasította annak a képviselő-jelöltnek a beadványát, aki azt kérte, hogy semmisítsék meg a vasárnap délig leadott szavazatokat.

Mint arról korábban beszámoltunk: a délig leadott szavazatok megsemmisítését kérte a baktalórántházi választókerületben az egyik képviselő-jelölt. Több beadványt is tett, egyebek mellett azt is: bizonyítékai vannak arról, hogy Kemecsén, Baktalórántházán, Rohodon, Nyírjákón és Székelyben a szavazókörök közelében gépkocsiból figyelik, kik mennek el szavazni, a kocsiban ülőknél választói névsor is van.

Baktalórántháza jegyzője, Rebák Éva megerősítette: a bizottság megtárgyalta és elutasította a képviselő három beadványát. Ebből egyikben azt kifogásolta a jelölt, hogy az egyik szavazókörben egy gyümölcs neve hangzott el a jegyzőkönyvvezető szájából, de ezzel a bizottság nem sértett kampánycsendet.

A másik két esetben – miszerint két konkrét szavazókör előtt kocsiban órákat várakoztak személyek – azért utasították el a beadványt, mert mindenkinek alkotmányos joga a szabad mozgás, és bárkinél lehetnek iratok. Arra pedig nem találtak bizonyítékot, hogy az a választói névsor lett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik