Belföld

Fokozott közúti ellenőrzést tartanak a hétvégén a fővárosi rendőrök

Főként az ittas vezetőket és a rendszám nélkül közlekedő autósokat szeretné kiszűrni a BRFK.

A kora reggel kezdődött akció során három olyan autót is találtak, amelyről hiányzott az egyik rendszámtábla, mert azt a tulajdonos a csomagtartóba tette. Ellenük feljelentést tettek, illetve helyszíni bírságot szabtak ki.

Szécsi Tibor, a BRFK közlekedésrendészeti főosztály forgalomszervezési és megelőzési osztályának vezetője szt mondja, a motorkerékpárokat is szigorúbb ellenőrzés alá vonják, mert több kétkerekű tulajdonosa úgy alakítja át járművét, hogy egy kar segítségével felhajtja a rendszámtáblát, így gyorshajtás esetén nem tudják őt felelősségre vonni. Ha ilyen járművet találnak a rendőrök, bírságot szabnak ki, feljelentést tesznek, illetve soron kívüli műszaki ellenőrzést írnak elő.

A motorosok ellenőrzésére a motoros rendőröket is bevetették. Az őrnagy felhívta a figyelmet arra, hogy az idén már két motoros halt meg a főváros útjain, míg tavaly hét kétkerekű vezetője vesztette életét.

A főváros 15 pontján a közúti ellenőrzések mellett sebességet is mérnek és a megállított autósokat alkoholszondával is ellenőrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik