Belföld

Orbán az egész politikát megváltoztatná

Bármilyen rosszak lesznek a valós adatok, a Fidesz adót akar csökkenteni

Orbán Viktor csendes elszántsággal készül arra, hogy „amit az új helyzet hoz, azt elvégezze, végigvigye”. Nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb, mint eddig bármikor a nagy politikai csaták idején. A Fidesz elnöke a Story Magazinnak elárulta, ez nem jelenti azt, hogy nem készül aktívan és nem várakozna.

Orbán nem tagadja, sok emberi tanulságot is hozott a két elvesztett választás. Ezért sem találgat, miközben persze igyekszik végiggondolni, mi mindent kell majd tenni és újra összerakni. Elmondása szerint nincs benne türelmetlenség, higgadtabb és persze tapasztaltabb, mint 12 évvel ezelőtt, amikor 34 évesen először lett miniszterelnök.

Már biztosan tudja, megtanulta, hogy „az életnek megvan a maga rendje, üteme, s bölcsebb dolog ezt felismerni, tudomásul venni. S örülni minden újrakezdésnek.

Orbán Viktor szerint az egész politikát meg kell változtatni, nem elég csak módosítgatni egyes szakterületek irányvonalait. A pártelnök ezt már a Magyar Nemzetnek mondta. Úgy véli: a választók azt várják, hogy a Fidesz tegyen rendet, a felelősöket számoltassa el, és kezdje meg az újjáépítést.

A kormányfőjelölt szerint az emberek nem képtelen dolgokat várnak, mert jogos igény, hogy a kormányzás megkezdésének másnapján “a talicskával kitolt közpénzeket azonnal vissza kell talicskáztatni, az eddigi botrányos kifizetéseket, végkielégítéseket vissza kell fizettetni.

Orbán legfontosabbnak az ország valós helyzetének feltárását tartja, mert szerinte az sokkal rosszabb annál, mint amit a szocialisták el akarnak hitetni. A valós helyzet tudatában lehet reálisan ütemezni azt a gazdaságpolitikát, ami meghozza majd a magasabb életszínvonalat.

A Fidesz elnöke azt ígérte: bármilyen rossz képet is mutatnak az igazi adatok, nem változtatnak céljaikon, pl. az adócsökkentésen és azt sem zárta ki, hogy a Fidesz-frakció még az új kormány megalakulása előtt a parlament elé terjeszti a kisebb parlamentről szóló indítványát.

Ajánlott link:

Az újrakezdés ünnepe (storyonline.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik