Belföld

MSZP-s aktivistára támadtak Szolnok belvárosában

Egy nyolcfős, fekete ruhás, pólójukon a szétszakított nagy Magyarország képét viselő banda támadta meg csütörtökön délután a szocialista párt egyik standjánál dolgozókat Szolnok belvárosában.

A Szoljon.hu információi szerint Győrfi Mihályt, Iváncsik Imre kampánymenedzserét telefonon tájékoztatták arról, hogy valami baj van a Hild téren kampányoló munkatársaikkal. Győrfi Mihály ezt követően egy társával azonnal a helyszínre indult.

Az hírportálnak az MSZP-s kampánymenedzser elmondta, a banda körbeállta a kis asztalkát és az ott lévő idősebb nőt; szitkozódtak, valamint egyikük elvette az asztalon lévő szórólapokat, és azok közül megpróbált meggyújtani párat, közben azt mondta: így szálljatok el ti is a kéményben, mint ennek a füstje.

Amikor az egyik aktivista megpróbálta visszavenni a lapokat, őt ellökték, majd elmentek a helyszínről – közölte a kampánymenedzser. A Szoljon.hu úgy tudja, a csoport tagjai 16-18 éves fiatalok voltak, egyiküket a közelben járőröző rendőrök el is fogták. Ezt az MTI kérdésére válaszolva a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője is megerősítette. Szabó Zita pénteken arról tájékoztatott: eddigi ismereteik szerint a rendbontó fiatalok négyen voltak. Az előállított kőtelki fiú 16 esztendős, társait még keresik. Ellenük garázdaság miatt indult szabálysértési eljárás – tette hozzá. A százados közlése szerint az eset nem volt annyira súlyos, mint amennyire annak látszott.

Komolyabb atrocitás nem történt, a fiatalok kihívóan közösségellenes magatartást tanúsítottak, de fellépésük büntetőjogi értelemben nem meríti ki az erőszakosság fogalmát; inkább gyermekes csínytevésnek minősíthető – fogalmazott Szabó Zita.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik