Belföld

Horváth Csaba lemond: a kormány döntött a BKV-szerződésről

A kormány szerdán elfogadta a BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló szerződést.

A kormány szerdán elfogadta a BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló szerződést; munkája befejeztével csütörtöki hatállyal lemond posztjáról Horváth Csaba, a fővárossal összefüggő kormányzati tevékenység összehangolásában közreműködő kormánybiztos.

Szollár Domokos kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés múlt héten hagyta jóvá a szerződést, így minden akadály elhárult az elől, hogy a dokumentum megszülethessen.

Hozzátette: Horváth Csabának, aki november 23-a óta kormánybiztos, jelentős szerepe volt a szerződés létrejöttében és egyéb, a fővárost érintő fejlesztési ügyek előmozdításában.

A posztjáról április 8-án lemondó Horváth Csaba azt mondta: a kormány és a közgyűlés által elfogadott megállapodás tartalmazza az átlátható és a hatékony működéssel kapcsolatos üzleti tervet mellékletként. A kormány úgy ad 17,5 milliárd forint közvetlen és 5 milliárd forintos hiteltámogatást, hogy ezért cserébe elvárja az átlátható, hatékony, olcsó és a lehető legjobb minőségű szolgáltatás biztosítását – fűzte hozzá.

Közölte: elkészült a szakértői anyag a közös megrendelői szervezet kialakításának jogi hátteréről, a szervezet a főváros vonatkozásában a BKV, a MÁV és a Volán kapacitásait, szolgáltatásainak párhuzamosságait hangolja össze. Horváth Csaba elmondta: a dokumentumról idén harmadik negyedévben kell a fővárosnak és a kormánynak döntenie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik