Belföld

Radikálisan nőtt a radikálisok elutasítottsága

A Fidesz 2,7 millió, az MSZP 700 ezer, a Jobbik félmillió aktív szavazóra számíthat.
Kapcsolódó cikkek

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint egyik párt támogatottsága sem változott jelentősen; a Fidesz az aktív szavazók 55 százalékára számíthat, míg az MSZP támogatottsága 12, a Jobbik pedig 10 százalékos.

Az elmúlt hónapban drasztikusan nőtt a Jobbik elutasítottsága, a megkérdezettek 53 százaléka ellenezte a párt politikáját, míg februárban ez az arány 30 százalék alatt volt.

Az aktív szavazók körében 3 százalékon álló LMP akár 9 százalékos eredményt is elérhet a bizonytalanok megnyerésével, míg az MDF még a potenciális szavazókat figyelembe véve is csak 3 százalékos támogatottságon áll.

A felmérés szerint a Fidesznek 3,5 millió, az MSZP-nek közel 900 ezer, a Jobbiknak több mint 700 ezer szimpatizánsa van, de a pártok aktív szavazóbázisa ennél kisebb: a Fidesz 2,7 millió, a szocialisták 700 ezer, a Jobbik pedig félmillió aktív szavazóval rendelkezik.

Mint korábban megírtuk, az MSZP kormányfőjelöltje a mai Blikknek azt mondta, hogy meglepetést okoznak, mert több támogatójuk van, mint azt bárki gondolná.

Ajánlott linkek:

Egyre csökken az MDF esélye (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik