Belföld

Fidesz: titokszoba Csepelen is?

A Fidesz szerint Csepelen is ugyanolyan "titokszoba" működik, mint a BKV-val kapcsolatos ügyekben. Németh Szilárd fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő állítását szerán azzal indokolta, hogy a csepeli önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokkal összefüggő szerződésekbe csak egy olyan helyiségben tekinthettek bele, ahol semmilyen feljegyzést nem lehetett készíteni.

A politikus budapesti sajtótájékoztatóján egy konkrét esetről szólva kifejtette: 2009-ben Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitány hozzájutott egy kerületi önkormányzati lakás tulajdonjogához, amelynek ügyében a Fidesz több kérdést is intézett Tóth Mihályhoz, Csepel MSZP-s polgármesteréhez. Kérdéseik többségére azonban nem kaptak konkrét választ.

Ezután ugyan betekinthetett a vagyonkezelő felügyelőbizottságának fideszes tagja a szerződésekbe, ám azt csak egy “titokszobában” tehette, és semmit nem jegyzetelhetett le – közölte.

Németh Szilárd mindezek alapján felszólította Tóth Mihály, valamint Avarkeszi Dezső csepeli MSZP-s parlamenti képviselőt: hozzák azonnal nyilvánosságra az összes ingatlanfelújítási szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik