Belföld

Csepeli kettősgyilkosság – lelki támasz volt az MSZP-s képviselő

A volt csepeli rendőrkapitánynak áll minden vizsgálat elé, de ügyvédet fogadott.

Politikai szálai is vannak a csepeli kettős gyilkosságnak. A volt csepeli főkapitány szerint az iskolai gyilkosság miatt bűnsegédlettel gyanúsított gazdasági igazgató szocialista vezetőkkel tartotta a kapcsolatot.

Az atv.hu-nak Podolák György parlamenti képviselő megerősítette, hogy Deme Gábor járt nála a gyilkosság előtt pár órával, de csak magánéleti és pénzügyi gondjairól beszélt. Podolák szerint a gyanúsított “mint ember” ment hozzá, lelki támaszért, tanácsért.

A Blikk úgy tudja, hogy a gyilkosság utáni percekben Deme bőszen telefonálgatott. A rendőrség nem árulta el, kiket hívott fel, de a lap úgy tudja, néhány párttársa is a híváslistán van. Egészen addig „intézkedett”, míg az iskola kapujában Császár kérdőre nem vonta. Az egyik helyszínt biztosító járőr szerint a rendőrkapitány nyomdafestéket nem tűrő szavakkal ordítozott Demével.

A volt csepeli rendőrkapitány egyébként a Népszabadságnak azt mondta, áll minden vizsgálat elé, de a súlyos vádak miatt ügyvédet fogadott. Császár Mihálynak tiszta a lelkiismerete, ma is azt állítja, hogy szakszerűen intézkedett, és abban is volt némi szerepe, hogy a BRFK néhány óra alatt sikeresen felderítette az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik