Belföld

Bedugulnak a határátkelők húsvétra

Többórás várakozással kell számolni a nagyobb határátkelőhelyeknél húsvétkor. A rendőrség az ilyenkor megszokott torlódások elkerülése érdekében határforgalmi előrejelzést készített.

Csütörtöktől szombatig nagyobb kilépő utasforgalom várható a röszkei, a nagylaki, a tompai, az ártándi és a záhonyi közúti határátkelőhelyen a hazautazó vendégmunkások miatt – tájékoztatott az Országos
Rendőr-főkapitányság. Röszkén és Záhonyban akár két-három órát is kell várakozni, a többi helyen legfeljebb egyórás várakozással számol a rendőrség.

A visszautazó vendégmunkások várhatóan jövő hétfőn és kedden, valamint jövő szombaton és vasárnap okozhatnak egy-kétórás várakozást a határokon.

A torlódások elkerülése érdekében a rendőrség a kisebb határátkelők használatát javasolja. A magyar-szerb határon a bácsalmási és a tiszaszigeti közúti átkelőhelyet ajánlják. A román határszakaszon Kiszombor, Ukrajna felé pedig Beregsurány közúti határátkelőhelyeket javasolják.

“A határátkelőhelyek teljes kapacitással felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, indokolt esetben ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében” – tette hozzá közleményében az ORFK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik