Belföld

Orbán: a politikus legyen olyan, mint a biliárdjátékos

A pártelnök üzent a Jobbiknak: nem az utcán masírozó egyenruhás civilek dolga betartatni a törvényeket.

Orbán Viktor szerint csak az első forduló után válaszolható meg az a kérdés, hogy a Fidesznek meglesz-e a kétharmados többség. Egyelőre nem is gondol erre, mert a “politikusnak olyannak kell lennie, mint egy biliárdjátékos: legalább egy lábbal mindig a földön kell állnia”.

A Fidesz elnöke szerint pártja a kétharmad nélkül is készen áll a változtatásokra, nem akar egyetlen más pártot sem beemelni a majdani kormányba. Mint mondja: kipróbálták és tudják, hogy a koalíció veszélyes, nehéz, bonyolult műfaj, amitől szeretné megkímélni az országot.

Még a kétharmados ügyek miatt sem kötnek koalíciót senkivel. Ez nem azt jelenti, hogy meg sem próbálnak hozzányúlni például a parlamenti vagy önkormányzati képviselők létszámának csökkentéséhez – tette hozzá.

Orbán Viktor közölte, hogy az országnak biztonságos változásra van szüksége, ami nem egyeztethető össze az utcán masírozó egyenruhás civilekkel még akkor sem, ha a törvényes rendért vonulnak. A törvényeket betartatni kizárólag állami szervek monopóliuma.

Orbán Viktor: A koalíció veszélyes, nehéz, bonyolult műfa

j (sonline)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik