Belföld

Az áram díjával is tartoznak a minisztériumok

Több mint 10 milliárd forint tartozást halmozott fel 13 minisztérium. Néhány még az áramért sem fizet.

A kormány szerint a tartozások ellenére tartható az államháztartási hiány, a Fidesz szerint viszont újabb csontváz hullott ki a szekrényből – számolt be a szombati RTL Híradó.

A legtöbb hátraléka az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak van, 4 milliárd 321 millió kifizetetlen számlával. Ebből 1 milliárd 426 millió forint hatvan napon túli tartozás. A Honvédelmi Minisztérium 2 milliárd 501 millió forint, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 847 millió 800 ezer, az Egészségügyi Minisztérium 481 millió forinttal tartozik. Az adatok szerint vannak intézmények, amelyek már több mint hatvan napja nem fizetnek.

Az RTL Híradó információi szerint az egyik legnagyobb áramszolgáltatónak több mint 3 milliárd forinttal tartoznak állami intézmények. Ám a szolgáltatást egyik minisztériumi épületben sem kapcsolták ki, fűtés és áram mindenhol van.

A kormány úgy véli, hogy tartható az előirányzott 3,8 százalékos államháztartási hiány. Ennek éppen az ellenkezőjét állítja a Fidesz. Szijjártó Péter szerint az jól látszik, hogy napról napra újabb és újabb hiánynövelő tételek kerülnek elő, újabb csontvázak esnek ki a szekrényből. Az egészen biztos, hogy a kormány által tervezett 3,8 százalékos államháztartási hiány köszönő viszonyban sem lesz a hiány valódi mértékével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik