Belföld

Szerdán tárgyalhatják a BKV-szerződést

A BKV idén és jövőre is kap vissza nem térítendő fővárosi támogatást, cserébe legalább az infláció szerint emel. A dokumentumról rendkívüli ülésen tárgyalhatnak.

Szerdai rendkívüli ülésén tárgyalhatja a Fővárosi Önkormányzat az állam és a főváros között, a BKV finanszírozására kötendő szerződés tervezetét, miután azt Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes beterjesztette a grémium elé.

Az MTI birtokába pénteken került dokumentum szerint a BKV 2010-ben és 2011-ben is kap vissza nem térítendő támogatást az államtól és a fővárostól is a nem finanszírozott kiadásainak fedezetéül. A 2010 utáni támogatásért cserébe viszont vállalnia kell a fővárosi önkormányzatnak, hogy 2011-től legalább az éves inflációval megegyező mértékű tarifaemelést hajtanak végre, illetve a főváros csak annyi szolgáltatást rendel meg a BKV-tól, amennyire fedezete van.

Ezen kívül a fővárosnak – a szerződés jelenlegi verziójában – vállalnia kell 2011 és 2013 között 18,5, 2014-től pedig legalább évi 20 milliárd forintot BKV-beruházásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik