Belföld

Eltiltották Kiss Ernőt egyenruhájától és rendfokozatától

A rendészeti miniszter eltiltotta az egyenruha viselésétől és rendfokozata használatától Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Kiss Ernőt az elmúlt időszakban tanúsított magatartása miatt eltiltotta az egyenruha viselésétől és a rendfokozat használatától Forgács Imre miniszter Bencze József országos főkapitány javaslatára.

“A több esetben nyilvánosságot kapott – részben szándékos tevékenységből fakadó – cselekmények a rendőrség megbecsülését és tekintélyét rombolják, valamint a közvéleményben megbotránkozást keltenek, ezért a rendőrség elhatárolódik nevezett cselekményeitől” – olvasható a tájékoztatásban.

Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot szerda éjszaka találták meg félmeztelenül, öntudatlan állapotban, vérző fejjel és részegen a XII. kerületben. A nyugdíjas rendőrt az Állami Egészségügyi Központba szállították. Állapotáról a kórház nem ad információt, sajtóhírek szerint csütörtök este saját lábán távozott az intézményből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik