Belföld

Ellehetetlenülhetnek a sportlövőklubok

Az illetékes szövetség megváltoztatná a nemrég módosított szabályzatot, amely miatt tömegesen hagyhatják el a klubokat a tagok.

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ), illetve a sportág olimpiai bajnokai egyaránt úgy látják, hogy végzetes következményekkel járhat a sportlövészetre nézve az új, március 10-én elfogadott fegyvertartási rendelet.

A pénteki sajtótájékoztatón a sportági szövetség képviselői jelezték, hogy minden törvényes eszközt megragadnak majd azért, így akár az Alkotmánybírósághoz is elmennek, hogy a szabályozást módosítsák, mert a két hete elfogadott változtatások meghozatalánál egyáltalán nem vették figyelembe a sportszakmai szempontokat.

A fegyvertartás új feltételei szerint hároméves klubtagság, és legalább B szintű eredmény kell ahhoz, hogy valakinek saját sportfegyvere legyen. Ezzel azonban – az elsősorban tagdíjakból élő – sportág ellehetetlenül, mert a lövők tömegesen hagyják majd el a klubokat.

Németh Balázs, az MSSZ elnökségi tagja szerint a – szintén bevezetett – pszichológiai vizsgálat kötelezővé tétele elegendő a pécsihez hasonló esetek elkerüléséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik