Belföld

Botrány a politológus konferencián!

A pártok személyi csereberéje miatt meghiúsult a vezető politikusok vitája.

Meghiúsult a vezető pártpolitikusok vitája a politológus konferencián, hiába telt meg az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának díszterme. A szervezők tájékoztatása szerint az utóbbi napokban több párt is személycserét javasolt, amit ők az idő rövidsége miatt nem tudtak felvállalni, mondván: nem akarták, hogy a szakmai eseményt kampánycélokra használják fel.

Ismertté vált, hogy szerdán a Jobbik Szegedi Csanád EP-képviselő helyett, Vona Gábort a párt elnökét akarta delegálni a vitára, amit a szervezők a fenti indokoknak megfelelően elutasítottak. Vona később felháborítónak nevezte az ügyet.

Tegnap az MSZP részéről érkezett helyettesítési kérelem: Kovács Lászlót váltotta volna Szekeres Imre, de a szervezők ebbe a cserébe sem mentek bele. Az MSZP közleményt adott ki, melyben a teljes felelősséget a szervezőkre hárítják, azt állítva, hogy ők változtattak a programon és szándékosan tiltották ki Szekerest.

Közvetlenül a vita előtt érkezett a hír, hogy a meghívottak közül Dávid Ibolya az MDF és Retkes Attila az SZDSZ elnöke sem vállalja a szereplést. Az MDF elnöke helyett Kerék-Bárczy Szabolcs jelent meg az eseményen. A fideszes Pokorni Zoltán pénteken mondta le a vitát. Felröppent a hír, hogy őt Navracsics Tibor helyettesítené, de végül ő sem volt ott az ELTE-n.

Az eredeti meghívottak közül végül Szegedi Csanád és az LMP-s Mile Lajos jelent meg a rendezvényen. Szegedi kifejtette: számon kérte volna az MSZP-n az elmúlt 8 évet, és a Fidesz távolmaradását megfutamodásként értékeli. A Jobbik EP-képviselője a megváltozott körülmények miatt a vita megtartását értelmetlennek nevezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik