Belföld

BKV-ügy: előzetesben marad Mesterházy Ernő

Zelenák Tibort, a BKV volt főosztályvezetőjét szabadlábra helyezte a Fővárosi Bíróság.

Előzetes letartóztatásban marad a BKV-üggyel összefüggésben gyanúsított Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester volt főtanácsadója. A Fővárosi Bíróság azonban Zelenák Tibort, a BKV volt főosztályvezetőjét szabadlábra helyezte. A Fővárosi Bíróság pénteken közölte, hogy M. Ernő gyanúsított június 5-ig előzetesben marad.

A Fővárosi Bíróság Z. Tibor gyanúsított esetében ugyanakkor megváltoztatta az elsőfokú bíróság végzését, megszüntette előzetes letartóztatását és elrendelte szabadlábra helyezését.

Mint írták: a különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Sz-né Sz. Eleonóra és társai ellen folyamatban lévő büntetőügyben Z. Tibor gyanúsított tekintetében a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság korábbi végzését, előzetes letartóztatását megszüntette és szabadlábra helyezését elrendelte.

A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás törvényi feltételei nem állnak fenn.

Mesterházy Ernő a rendőrség gyanúja szerint rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek. A volt tanácsadó előzetes letartóztatását március elején hosszabbította meg a bíróság három hónappal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik