Belföld

Kötelességszegő az MTV?

Megszegi a választókkal szembeni közszolgálati kötelezettségét az MTV azzal, hogy az idén a tervek szerint nem sugároz választási vitaműsorokat - hangsúlyozta Kozák Márton és Rajk László, a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének az SZDSZ által delegált két tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

“A rendszerváltás huszadik évében a közszolgálati televízió szükségtelennek tartja, hogy a választópolgárok az országos listát állító pártok képviselőinek szakpolitikai és listavezetői vitáiból tájékozódhassanak a pártok szándékairól. A Magyar Televízió menedzsmentje, arra hivatkozva, hogy a pártok ezt a diskurzust nem igénylik, megszegi ezt a többpárti polgári demokráciákban a nézőkkel, választókkal szemben fennálló közszolgálati kötelezettségét” – emelték ki a kuratóriumi tagok.

Kozák Márton és Rajk László hangsúlyozta, hogy a választási vitaműsorokat nem pótolhatják a szokásos műsorfolyamban esetlegesen elrejtett, pár perces beszélgetések.

A SZDSZ-es kurátorok szerint a pártok, a civilszervezetek és a választópolgárok összefogására van szükség azért, hogy a választók a politikusok nyilvános televíziós vitáiból tájékozódva dönthessenek arról, kire adják a voksukat április 11-én.

A kuratórium tagjainak nincsenek eszközei arra, hogy befolyásolják az MTV menedzsmentjét ebben a kérdésben – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik