Belföld

BKV-botrány: Demszky is felelős!

A dokumentum csak politikai felelősséget említ, de még ebben sincs egyetértés.

A BKV ügyeit vizsgáló bizottság fideszes elnöke által készített jelentéstervezet szerint a cég botrányaiért egyértelmű politikai felelősség terheli a főpolgármestert, helyetteseit, a várost vezető koalíciót – írja az Index és a Népszabadság.

Íme a hibák:

Demszky Gábor “a hozzá eljutott jelzések ellenére nem tett érdemi lépéseket a BKV-botrányok megelőzésére, kivizsgálására”, “a felelősséggel nem bíró politikai főtanácsadó, Mesterházy Ernő politikai mozgásterét korlátlanná tette”.

Hagyó Miklós “feladatait félreértelmezve járt el”, valamint “feladatai teljesüléséről hiányosan vagy egyáltalán nem adott számot”.

A városháza gazdasági bizottsága nem tudta megfelelően érvényesíteni a főváros érdekeit, a BKV igazgatósága nem tudta a cég törvényes működését megfelelően figyelemmel kísérni, a felügyelőbizottság pedig a botrányos ügyekkel nem is foglalkozott.

A tervezet hibásnak nevezi a volt vezérigazgatókat, Aba Botondot, Antal Attilát, valamint Balogh Zsoltot is. A testület szocialista tagjai jelezték: a tervezetben vannak általuk elfogadhatatlannak tartott kitételek. A független Bőhm András és az MSZP-s Steiner Pál azt is felvetette, hogy meg kellene hosszabbítani a bizottság mandátumát. Erről ma dönthetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik