Belföld

Szupertitkos miniszteri számok a tudakozónál

A pénzügyminiszter arra hoz példát, hogy vannak még hatékonysági tartalékok.

A pénzügyminiszter arról ír, mennyire mást jelent a hatékonyság egy nemzetközi cégcsoport magyar leányvállalatánál, mint a közszférában. Ugyan egyre több szervezet rászánja magát működése megújítására, de néhány ésszerűtlen megoldástól időbe telhet megszabadulni.

Oszkó szerint hiba, amikor futárok visznek leveleket olyan informális üzenettel, amit mindenki más e-mailként továbbít, de az is, amikor a közszféra kényszert érez egy újszerű technikai megoldás bevezetésére, miközben használni nem tudja.

A miniszter példának hozza azt a titkosított, úgymond lehallgatásbiztos telefonhálózatot, amely szerinte teljesen felesleges, kihasználatlan. Oszkó készüléke egy év alatt háromszor csörrent meg. Mindig vadidegen szólt bele, akit meglepett, hogy közvetlenül a pénzügyminiszter veszi fel.

Legutóbb, amikor megcsörrent a titkos készülék, Oszkó nem bírta megállni és megkérdezte, ki beszél és miért tárcsázta ezt a számot. Kiderült, hogy az illető a PM központi számát kérte a tudakozótól, ahol a miniszter közvetlen titkosított vonalát adták meg.

Ajánlott link:

Hatékonysági tartalékok (Világgazdaság Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik