Belföld

Az MDF nem szerepel a fővárosi listás szavazólapon

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerda esti ülésén kisorsolta, hogy milyen sorrendben kövessék egymást a pártok a budapesti listás szavazólapon az április 11-ei parlamenti választáson. Az elfogadott szavazólapon az MDF nem szerepel, mert előtte a testület elutasította az MDF fővárosi területi listájának nyilvántartásba vételét.

Agócsné Darai Terézia, az FVB szóvivője elmondta: hasonló esetre még nem volt precedens. Arra hívta fel a figyelmet, hogy péntek délelőtt megkezdődik a szavazólapok imprimálása, ám azon az MDF nem szerepelhet, mert a szerda esti sorsolásból a területi lista elutasítása miatt kimaradt.

Arra a kérdésre, hogyan kerülhet fel az MDF a szavazólapra, ha az OVB mégis úgy dönt, hogy a párt állíthat budapesti területi listát, a szóvivő azt mondta: ilyen helyzet még nem fordult elő, így nem tudni, kinek kell ebben az esetben újra sorsolnia.

Mivel hasonló probléma még nem fordult elő, kérdésre nem zárta ki, hogy az OVB folytatja le az újabb sorsolást, vagy hogy a testület erre ismét az FVB-t hívja fel. A szóvivő tájékoztatása szerint a szerda este kisorsolt szavazólapon szereplő lista sorrendje a következő: LMP, Jobbik, Fidesz-KDNP, MSZP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik