Belföld

Lendvai cáfolja Regőczit

Lendvai Ildikó cáfolja Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének állításait, miszerint az MSZP elnökének egyik ismerősét is el kellett helyeznie a BKV-nál.

“A Magyar Nemzet Regőczi-interjújában velem kapcsolatban megjelentekből egy árva szó sem igaz. Regőczi Miklóst egyáltalán nem ismerem, Antal Attilával pedig életemben összesen egyszer találkoztam. Ez alkalommal választókerületem egyik önkormányzati képviselőjével együtt kerestük fel, a kerületi buszjáratok és a 47-es villamos vonalának meghosszabbítása ügyében” – közölte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke.

Ezzel arra reagált, hogy Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese két lapnak is nyilatkozott arról, hogy a BKV a koalíció kifizetőhelyeként működött és hogy Antal Attila volt BKV-s vezérigazgató arra kérte: helyezze el Lendvai egyik ismerősét.

“Legjobb tudomásom szerint egyetlen ismerősöm sem dolgozik a BKV-nál vagy annak társaságainál, még a szóban forgó 47-es villamos vezetőit sem ismerem” – tette hozzá a pártelnök.

“Egyébiránt azt gondolom, hogy egy olyan ügyben, mint a BKV-botrány, amely okkal tartja izgalomban egy egész ország nyilvánosságát, elvárható lett volna a szerkesztőktől, hogy ilyen súlyú állításokkal szembesítik a megtámadottakat, és lehetőséget adnak nekik arra, hogy ugyanazon lapszámban, a rágalmazó, negatív kijelentésekkel egy szövegkörnyezetben védjék meg a becsületüket” – fejtette ki Lendvai.

Szerinte e gesztus híján nehéz szabadulni attól az érzéstől, hogy a Magyar Nemzet újságíróit nem az igazság, hanem a politikai botrány fokozása, az MSZP besározása motiválta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik