Belföld

Korrupciós botrány érlelődik Zuglóban is

Hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség egy megalapozottnak tűnő feljelentés nyomán.

A feljelenetés tételesen felsorol négy gyanús ügyet, amely a főváros XIV. kerületi vagyonkezelőjének működésével szemben emel kifogásokat – írja a hvg.hu.

A feljelentők tudni vélik többi közt, hogy a Multi-Bello Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft. közbeszerzés nélkül nyert megbízást önkormányzati ingatlanok őrzésére. Kiderült, hogy a maximális 10 millió forintos kifizetés helyett a cég 20 millió forintot kapott, a szükséges 2 ember helyett pedig egy adott hónapban 20 embert foglalkoztatott. Így a díjuk maximum már csak a kifizetett összeg tizede lehetett volna. A vállalatnak egyébként hivatalosan csak 1 alkalmazottja van, mindemelett állítólag el sem végezte a munkát.

A dokumentum kitér még egy ingatlanügyre, amelyben egy Bosnyák téri üzlethelyiséget jóval áron alul adtak el egy MSZP-s önkormányzati politikusok érdekeltségébe tartozó kft-nek. Illetve megemlít még két olyan közbeszerzést – két önkormányzati lakás felújítását és egy iskolafelújítást -, amelyben szabálytalanságokat követhettek el.

A feljelentők összesen 50 millió forintra becsülik az okozott kárt. A rendőrség mindegyik ügyet gyanúsnak ítéli, ezért ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.

Ajánlott link:

Közpénzek tűntek el Zuglóban is? (hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik