Belföld

Felfüggesztették állásából a légügyi igazgatót

A Nemzeti Közlekedési Hatóság négy munkatársa ellen fegyelmi eljárást indítottak az izraeli repülőgépek múlt heti berepülése miatt.

Felfüggesztették hivatalából a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) légügyi osztályának igazgatóját, és fegyelmi eljárást indítottak négy munkatárs ellen az izraeli repülőgépek múlt heti berepülésével összefüggésben – jelentette be Hónig Péter közlekedési és hírközlési miniszter szerdán az MR1-Kossuth Rádióban.

A közlekedésért felelős miniszter elmondta, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke – vele egyeztetve – saját hatáskörében indított az ügyben belső vizsgálatot, amely április 1-jég tart. A légügyi igazgatót eddig az időpontig függesztette fel hivatalából az NKH elnöke. A miniszter közölte, szükség van a szabályok módosítására a nemzetbiztonsági kabinet által kezdeményezett vizsgálat alapján.

Hónig Péter közlekedési miniszter elmondta azt is: a belső vizsgálattal párhuzamosan fut a nemzetbiztonsági kabinet által a múlt pénteken kezdeményezett vizsgálat. Ezzel kapcsolatban közölte, a kormány szerdai ülésére Iváncsik Imre, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában részt vevő államtitkár nyújtott be jelentést, és a kabinet úgy döntött, hogy módosítani kell az érintett szabályokat, valamint “intézkedéseket kell hozni a személyi felelősség körében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik