Belföld

Csapody: Bokros ultimátumot adott

Az MDF–SZDSZ Bokros Lajos által összeállított listáit az országos választmány Bokros ultimátumára hagyta jóvá. Sem ezekkel, sem néhány korábbi politikai és személyi döntéssel nem érthettem egyet - indokolta lemondását Csapody Miklós.

A Bokros–SZDSZ-listákat és a fenyegető fellépést elfogadhatatlannak tartom – indokolta lemondását Csapody Miklós az fn.hu-hoz eljuttatott közleményében. Az MDF alapító tagjaként nem tudom vállalni azokat a politikai, emberi és magatartásbeli viszonyokat sem, amelyek bizonyos ideje az MDF-et jellemzik.

A listákban olyan politikai és személyi törekvések sűrűsödtek össze, amelyek a tisztességes jobbközép konzervatív politika szolgálat-elvével végképp szakítva mindinkább üzleti és egyéb, nem közpolitikai megfontolásokat látszanak mutatni. Egyet nem értésem legfőbb oka ez – írja Csapody.

A többség azonban döntött, én pedig bejelentettem, hogy a konzekvenciákat magamra nézve levonom. Félreállásom logikus, hiszen az országos listáról 5 képviselő juthat be biztosan. Ha valaki nincs ott az első 20-ban sem, az azt jelenti, nem számítanak rá, jobb, ha félreáll – indokolta a politikus döntését.

Csapody kifejtette: a budapesti listát a választók, az ajánlószelvények leadói iránti tiszteletből mégsem kívántam lehetetlenné tenni. Ezért nem vontam vissza jelölésemet. A szükséges okmányokat már akkor leadtam, amikor még (velem együtt) csak 8 elfogadott jelölt volt. Tettem ezt azért, hogy a megadott határidőig az MDF listát állíthasson. Ez meg is történt. A zsarolást már csak ezért is a leghatározottabban visszautasítom a cédulahamisítás vádjával együtt. Hamis vád miatt megteszem a kellő jogi lépéseket. Végül bejelentem, hogy több mint húsz év után kilépek a Magyar Demokrata Fórumból.

Több mint két évtizedet hűséggel végigharcoltam, kitartottam választott irányom mellett – írja közelményében a politikus. A kampány a mai nappal számomra véget ért, ezért elköszönök a választóktól. Köszönöm azok bizalmát, akik szelvényeikkel, és korábban szavazatukkal is megtiszteltek, bizalmukkal oly sok éven keresztül kitüntettek. Úgy tartom tisztességesnek, hogy a 15. választókerületben vállalt jelöltségemet is visszavonjam, hiszen a választók MDF-esként töltötték ki céduláikat a nevemre. Most is, mint mindig, a lelkiismeretemet követem, ezért a továbbiakban a politizálást nem kívánom az MDF-ben folytatni – zárja sorait Csapody Miklós.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik