Belföld

BKV-szerződést terjeszt be Ikvai-Szabó

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai rendkívüli ülése elé kívánja terjeszteni a kormány és a főváros közötti BKV-finanszírozásról szóló szerződés tervezetét Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes.

Ikvai-Szabó Imre felidézte, hogy a kormányfő és Demszky Gábor főpolgármester december 23-án írta alá a szándéknyilatkozatot, ezt követően a főváros, illetve a Pénzügyminisztérium (PM) szakértői is elkészítettek egy-egy szerződést januárra. Mint mondta, a két anyag között “alapállásbeli és tematikai ellentmondások” voltak, ezért egyeztetések kezdődtek a PM-mel. A főváros március közepén megkapta Oszkó Péter miniszter válaszát, amelyben három kérdéskört illetően elutasította a főváros javaslatát. Közölte: “erre volt egy főpolgármesteri reakció” múlt pénteken, Demszky Gábor a miniszternek írt válaszában ragaszkodott ahhoz, hogy a három pontot a fővárosnak kedvezően rögzítsék.

Elmondta: Horváth Csaba (MSZP) kormánybiztos segítségével a miniszterelnök a főváros számára kedvező döntést hozott két kérdésben, és a bizottsági ülés előtt “találkozott” a végső tervezettel, amelybe a fővárosnak kedvezően “vezették át” a javaslatokat. Ezt az anyagot jelenleg szakértők nézik, a közgyűlés rendkívüli ülésére be kívánom terjeszteni az anyagot – jelentette ki. A Fővárosi Közgyűlés következő ülése várhatóan március 31-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik