Belföld

Fővárosi Bíróság: jogellenes volt a kézbesítők sztrájkja

Administrator
Administrator

2010. 03. 23. 19:21

A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság jogerősen helyben hagyta az első fokon hozott végzést.

A Kézbesítők Szakszervezete 2009. december 22-23-án sztrájkolt, követelve, hogy a posta székházának eladásából származó bevételből személyenként 100 ezer forint juttatást kapjanak a dolgozók.

Tusz Ferenc az MTI-nek elmondta: csodálkoznak az ítéleten, továbbra is jogszerűnek tartják a munkabeszüntetésüket. Az ügyet tovább viszik jogi úton, először Magyarországon, és ha kell az Európai Bírósághoz fordulnak az igazukért.

Tomecskó Tamás a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság jogerős végzéséből idézve elmondta: az első fokon eljáró bíróság helyesen állapította meg a tényállásokat, megfelelő következtetéseket vont le, és érdemben helytálló döntést hozott.

A Magyar Posta a sztrájk megkezdésének első napján fordult a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz, kérve, hogy állapítsa meg a kézbesítők sztrájkjának jogellenességét. A munkaügyi bíróság a 2009. december 28-án hozott első fokú ítéletében kimondta, hogy a sztrájk jogellenes, ezt az ítéletet a Kézbesítők Szakszervezete megfellebbezte a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróságon.

Tomecskó Tamás rámutatott arra, hogy a másodfokon született jogerős végzés azt is tartalmazza, a sztrájkjog nem sérthet más alkotmányos jogot, így a tulajdonhoz valót sem. A munkavállalók nem jogosultak arra, hogy a bevételek felhasználásáról rendelkezzenek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.