mdf
Belföld

Nyilvántartásba vették az MDF Nógrád megyei területi listáját

A Területi Választási Bizottság (TVB) hétfőn nyilvántartásba vette az MDF területi listáját Nógrád megyében - közölte Barta László főjegyző, a Területi Választási Iroda vezetője.

A TVB hétfőn délután öt jelölőszervezet területi listáját már nyilvántartásba vette, a hatodik párt, az MDF listája azért volt bizonytalan, mert egy képviselőjelölt visszalépett, egy másik pedig a szükséges 750 helyett csak 747 érvényes ajánlószelvénnyel rendelkezett – mondta Barta László.

A főjegyző ismertette: mivel Nógrád megyében négy választókerület van, két képviselőjelölt megléte kell a területi lista nyilvántartásba vételéhez.

Az MDF szécsényi jelöltjét a helyi bizottság azért nem vette nyilvántartásba, mert – kettős ajánlás és adathibák miatt – a leadott 776 ajánlószelvényéből csak 747 volt érvényes. A TVB tagjai hétfőn este Szécsényben ellenőrizték a szelvényeket.

Barta László közölte: az érvényesek között találtak még egy érvénytelent, így a jelöltnek csak 746 szelvénye van, vagyis nem lehet nyilvántartásba venni.

A salgótarjáni választókerületben visszalépett Eötvös Mihály képviselőjelölttel – az MDF alelnökével – kapcsolatban viszont a választási eljárási törvény azon rendelkezését alkalmazták, miszerint “nem érinti a listaállítás jogát az, ha az egyéni választókerületi jelölt kiesett.”

Eötvös Mihályt egyébként február 26-án vették nyilvántartásba, és visszalépését vasárnap jelentette be.

Kisorsolták a listák sorrendjét is, így a jelölőszervezetek az alábbi sorrendben szerepelnek majd a szavazólapokon: Jobbik, MSZP, Magyar Kommunista Párt, Fidesz-KDNP, MDF, Lehet Más a Politika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik