Belföld

Kampányvita a fiatalokról

A Gyurcsány-korszak tönkretette a fiatalok jövőjét és a sportot. A Fidelitas elnöke szerint az elmúlt nyolc évben felnőtt egy elfelejtett nemzedék, akinek boldogulásáért a szocialista kormányok semmit sem tettek. Az MSZP szerint sikeres volt a kormány ezen a téren is.

A Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke arra reagált, hogy Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján az ifjúság és a sport területén az elmúlt nyolc évben elért eredményekről, valamint a további elképzelésekről beszélt.

Ágh Péter szerint az aggasztó helyzettel a szocialista kormánynak a saját maga által megrendelt kutatásából, az Ifjúság 2008 című anyagból kellett szembesülnie, melynek során reprezentatív keretek között 8.000 magyar fiatalt kérdeztek meg. Eszerint a magyar fiatalok 80 százaléka úgy érzékeli, hogy az elmúlt évek során romlott az általános életszínvonal, romlott a helyzetük.

“Nem elég azonban, hogy a szocialisták nem tettek semmit a fiatalokért, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy hadat is üzentek nekik, hiszen bármilyen megszorításról volt szó, az elérte a fiatalokat. Gondoljunk csak a tandíj bevezetésére, aminek eltörléséhez egy népszavazás kellett” – mondta.

Ágh Péter szólt arról, az Orbán-kormány alatt voltak programok az otthonteremtésre, a családalapítás és a tanulás ösztönzésére. Az elmúlt nyolc évben – mint mondta – ezeket felszámoltak, így változásra van szükség, hogy a fiatalok pozitív jövőképpel és lehetőségekkel rendelkezzenek.

A Fideleitas vezetőjének, Ágh Péternek közleményét megelőzően Varga László szocialista poltikus sajtótájékoztatón azt mondta: a minőségi sportrendezvények lebonyolításának intézményi, infrastrukturális feltételeit a továbbiakban is szeretnék “támogatni és megteremteni”. Minőségi utánpótlás-nevelési programokat dolgozott ki a szakágakkal együttműködve a szocialista kormány. Az elmúlt években “soha nem látott mennyiségű” utánpótlás akadémia jött létre – közölte.

Varga László a Societas elnöke kijelentette: az MSZP változatlanul úgy tartja, hogy a Fidesznek nincs programja, így az ifjúságpolitika területén is nagyon kevés konkrétumról beszélnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik